Strijp-R
Strijp-R is een voormalig Philips terrein welke getransformeerd wordt tot woonwijk. Dit terrein heeft vroeger veel zware industrie gehad waardoor dit terrein eerst geschikt gemaakt moest worden voor de nieuwbouw. Hierna konden de woningen gebouwd worden waardoor momenteel een mooie nieuwe woonwijk in Eindhoven ontstaat.
Philipsdorp
Het Philipsdorp is een wijk in Eindhoven waar Philips woningen heet gebouwd voor zijn medewerkers. Dit is niet de enige wijk die Philips heeft gebouwd, maar wel de eerste. Dit "dorp" heeft een grote renovatie achter de rug waardoor het uiterlijk van de wijk terug is gebracht in originele staat. Grote delen van de wijk heeft een monumentale status gekregen van de gemeente waardoor deze wijk niet meer zal verdwijnen.
In de wijk, en direct daarbuiten, is ondertussen veel nieuwbouw gerealiseerd. De stad blijft groeien en dat zal ook in deze wijk moeten gebeuren. Ook moeten gebouwen die de tand des tijd niet kunnen weerstaan opnieuw opgebouwd worden. Dit proces is al sinds het begin van de wijk aan de gang, vooral rond de 2e wereld oorlog zijn er huizen opnieuw opgebouwd.
TU Terrein
Het TU Terrein (Technische Universiteit) in Eindhoven is een gebied waar veel gestudeerd wordt. Tegenwoordig wordt ook dit terrein verbouwd om met de tijd mee te gaan, de meeste gebouwen staan er al jaren en beginnen sporen van ouderdom te vertonen. Een grootschalige vernieuwing was nodig vandaar dat ook dit terrein aangepakt wordt. Momenteel is er buiten alleen studie ook plek voor kleine bedrijven, wonen en op enkele locaties uitgaan. Het terrein is meer geschikt gemaakt voor evenementen waardoor het terrein meer leven gaat uitstralen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Terug naar boven